Пребіотики, та чому без них неможливе здоров'я кишківника та всього організму


   Є відомий вислів, що здоров'я починається у кишківнику. Це правда бо в кишківнику проходить багато процесів від яких залежить здоров'я усього організму, імунітет та захист від бактерій, перетравлення та всмоктування їжі, синтез вітамінів і інших речовин...


   У кишківнику людини знаходиться мільйони бактерій вони виконують та беруть участь у ряді процесів:

  • засвоєння кальцію та інших корисних речовин;
  • Синтез вітамінів;
  • розщеплення вуглеводів;
  • створення жирних кислот;
  • Захист від шкідливих мікроорганізмів;
  • синтез білків і ін.
------------------------------
   Тому важливо підтримувати здоров'я мікрофлори. Кишкові бактерії дуже чутливо реагують на наше харчування. Нездорова їжа, антибіотики, дріжджі - все це вбиває потрібні бактерії а натомість швидко починають розмножуватися шкідливі.
------------------------------

   Недавно відкрите явище впливу мікрофлори на смакові вподобання людини. Всього кілька днів на одній їжі, наприклад м'ясо та цукор і організм буде хотіти цих продуктів ще. Аналогічно, якщо заставити себе кілька днів їсти фрукти та овочі, людина стане байдужою до м'ясного та солодкого.

   Пребіотики це продукти, які наш організм не засвоює але вони є їжею для нашої мікрофлори, без них корисні бактерії не будуть розмножуватися та виконувати свої функції. Нестача їх у раціоні сприяє розвитку багатьох проблем із здоров'ям.

   Продукти, які містять найбільше пребіотиків: зелень, цибуля, капуста, буряк, морква, овес, квасоля, банани, сочевиця...

   Ще одна не менш важлива функція пребіотиків - це сприяння очистці кишківника та виведенню з нього неперетравлених залишків, калових мас та токсинів.

Коментарі